Zonnige zaterdag 14 juli Osorhei - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Hervormde gemeente Genemuiden - WaarBenJij.nu Zonnige zaterdag 14 juli Osorhei - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Hervormde gemeente Genemuiden - WaarBenJij.nu

Zonnige zaterdag 14 juli Osorhei

Door: osorhei2012

Blijf op de hoogte en volg Hervormde gemeente Genemuiden

14 Juli 2012 | Roemenië, Boekarest

Dag allen,

Hier dan eindelijk ons eerste reisverslag vanuit het zeer zonnige warme Roemenie.
Na een goede nachtrust in het Juliahouse in Orodea hebben we genoten van een lekker ontbijt. Daarna zijn we onze klusprojecten gaan bekijken en de VBK-ploeg hebben hun plannen met de lokale bevolking overlegd.
Het bezoek bij de klusprojecten was erg indrukwekkend. Wat hebben wij het goed in Nederland zeg! Er valt hier veel op te knappen en de mensen waren erg blij om ons te ontmoeten. Huizen,laten we maar huisjes/slecht onderhouden betonnen blokken noemen. Het gaat om oudere mensen met psychische en/of lichamelijke problematieken.
Tijdens de bezoeken aan het klusproject word in het Juliahouse de VBK week doorgesproken met onze Roemeense aanspreekpunten. We verwachten zo ongeveer 60 kinderen in Osorhei. En 50-70 kinderen in Oradea. Dit zijn kinderen uit onze zustergemeente en straatkinderen uit de omgeving. Er staat ons inderdaad heel wat te wachten. Momenteel lijken we nog steeds goed voorbereid.
Na onze lunch in en een overbekende tent in Nederland (het resturant met de gouden bogen). Zijn we toch echt even verkoeling gaan zoeken in het zwembad.
Het is hier namelijk rond de 32 graden, in tegenstelling tot de vele regen in jullie/ons eigen koude kikkerlandje!
Dan reizen we door naar Ds. Visky in Osorhei We werden met de mooie woorden ontvangen van Ds. Visky: jullie zijn geen gasten maar behoren toe tot onze familie, jullie zijn familieleden. Dus wij hebbben er een oom bij. Deze warme woorden en het gastvrije onthaal doet ons goed en is een blij vooruitzicht.Ds. Visky zei dat we hierom 2 redenen waren. Reden 1: Naasteliefde tonen. En reden 2: hij hoopt dat wij gaan reflecteren op jezelf en dat we God mogen danken dat we leven in betere omstandigheden.
We vernachten in comfortabele onmstandigheden. De jongens zijn bevoordeeld met een bed of een dik matras en de dames hebben 2 dunne matrassen op elkaar wat uiteindelijk ook een comfortabele plek geeft.
We hebben heerlijke pasta gegeten met een lekker stuk vlees erbij. Daarna hebben we een mooie Bijbelstudie gehad over de vraag: Bestaat God? Hier zijn mooie dingen uit voortgekomen.
Morgen gaan we naar de kerkdiensten toe van Ds. Visky en hopen op een goede en een gezegende dienst.

Groeten aan allemaal die dit lezen/luisteren!
Out moan oftwel tot morgen!

Gerdien & John

• 14 Juli 2012 - 19:46

Roelien Pluim-Post:

Meteen een eerste indruk - een in meerdere opzichten warme indruk - van een land dat jullie zo te lezen goed kan gebruiken!

Dus goede zondag gewenst en voor maandag: handen uit de mouwen!!

groeten vanuit een zeer verregend Zwartsluis!

• 14 Juli 2012 - 19:57

Johan Slot:

goed dat jullie zo zijn opgevangen en een mooi welkom. doe je best met de familie.

• 14 Juli 2012 - 20:11

Fam. A. Beens:

Fijn dat jullie zo hartelijk zijn ontvangen, op het moment is het hier droog maar het heeft hier bijna de hele dag 'gegoten'. Goede zondag toegewenst en werkse voor maandag!

• 14 Juli 2012 - 20:22

Coba Roeland:

Fijn dat jullie daar goed toeven hebben ,ook namens Cor een goede zondag en voor maandag hard aan het werk !!!

• 14 Juli 2012 - 20:27

Jan En Alie Last:

Wat mooi en geweldig dat we jullie op afstand kunnen volgen.Heel fijn dat jullie het geloof kunnen delen met de Roemenen.En een gezegende zondag toegewenst

• 14 Juli 2012 - 21:19

Fam. W. Groothuis:

Mooi dat jullie het goed hebben met elkaar. Voor morgen een goede zondag en geniet van alle indrukken.

• 14 Juli 2012 - 21:44

Fam.de Leeuw.:

Mooi om jullie eerste verslag te lezen.
    Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen en een warme ontvangst hadden.(kun je dubbel opvatten)
    Voor morgen goede diensten gewenst.

• 15 Juli 2012 - 18:32

Familie Leusink:

wat goed te horen dat jullie veilig zijn aangekomen! en dan alle indrukken en zeer warm welkom, heftig hoor. en het weer bij jullie, we zijn er stiekem een beetje jaloers op :) heel veel succes voor morgen en komende dagen. groet aan jullie allen.

• 15 Juli 2012 - 20:00

Harm Ruijg:

Het is fijn dat jullie goed zijn aangekomen en dat jullie het daar goed mogen hebben. Veel succes morgen met de klus en de vbk!!!
    Groetjes Harm Ruijg

• 15 Juli 2012 - 20:17

Gerrita Esselink:

Hallo allemaal, leuk om zo met jullie mee te reizen, fijn dat alles goed gaat en heel veel succes met jullie werk deze week

• 15 Juli 2012 - 20:32

Fam V.d.Velde:

Mooi om zo met jullie mee te kunnen leven en fijn om te lezen hoe het daar gaat.We wensen jullie allemaal veel succes en plezier bij zowel het klussen als het vbk werk.Hartelijke groet uit de Fluitekruid

• 16 Juli 2012 - 10:23

Benno & Jacolien:

Hoi allemaal!
    Super om al zo snel een verslag te kunnen lezen. Fijn dat de reis goed en veilig mocht verlopen. Een hele mooie tijd daar gewenst, maar vooral Gods Zegen op het prachtige werk dat jullie daar mogen doen.
    Groetjes en tot gauw! Benno & Jacolien Blokzijl

• 16 Juli 2012 - 11:23

Ferdinand En Arenda:

Leuk om zo op deze manier van jullie te horen. Veel succes daar... groeten uit Gellemuun

• 16 Juli 2012 - 11:51

Jennie Beens:

Fijn om te lezen dat alles goed gaat , een goede tijd daar . Geniet ervan ! Kus voor A M