Vrijdag 20 juli! Laatste klus en vbk dag. - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Hervormde gemeente Genemuiden - WaarBenJij.nu Vrijdag 20 juli! Laatste klus en vbk dag. - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Hervormde gemeente Genemuiden - WaarBenJij.nu

Vrijdag 20 juli! Laatste klus en vbk dag.

Door: Jennifer, Thamar en Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Hervormde gemeente Genemuiden

20 Juli 2012 | Roemenië, Boekarest

Osorhei 20-7-2012

Hoi allemaal,

Vanmorgen zijn we begonnen met een mooi zonnetje op onze bol. Daar genoten we al van tijdens ons ontbijt dat we deze keer gebruikten in de achtertuin ons verblijf. Het omvatte roerei met gebakken spekjes. Daarnaast was er een dessert met daarin verschillende soorten vruchtjes. Dit was super lekker.
Na dit lekkere ontbijt gingen we in groepjes naar de verschillende projecten in Oradea. De dames van de VBK die niet geklust hebben konden deze ochtend de klusprojecten van dichtbij bekijken. Ze waren erg onder de indruk van wat ze daar aantroffen; vervallen appartementen die weer omgetoverd waren in kleine paleisjes. Ook zijn er vanochtend cadeautjes uitgedeeld aan de bewoners van deze appartementen. Tijdens het afleveren van 1 van de projecten is er nog gezongen voor een oude vrouw. Dit had ze eerder de week tijdens het klussen gehoord en vond ze erg mooi. Het toverde een lach op haar gezicht. Het was ontroerend om te zien hoe dankbaar deze mensen hiervoor waren. Vlak voor de oplevering van een klus ging er ook nog een stofzuiger kapot. Deze hebben we nog snel vervangen. De bewoners waren echt met stomheid geslagen dat we zomaar even een stofzuiger regelden.
Tijdens de VBK zijn we bezig geweest met het onderwerp ‘God zegent de kinderen’. Ook hebben we spelletjes met de kinderen gedaan en is het gelukt het Nederlandse themalied ‘Ben je groot of ben je klein’ de kinderen aan te leren. Aan het einde van de morgen kregen ze allemaal een cadeautje. Hierin zat een schriftje, 3 potloden, een bellenblaas en een geluksvogeltje in. In het Juliahouse hebben we geknutseld en ook hier hebben ze een cadeautje gekregen. In dit etui zaten potloden, knikkers, stoepkrijt een puntenslijper en een geluksvogeltje. Toen de kinderen naar huis gingen waren ze zeer geëmotioneerd en vonden het heel erg jammer dat deze leuke VBK week voorbij is. Zelf vinden we het jammer de kinderen zo achter te moeten laten, maar hebben er erg van genoten.
Tussendoor en aan het einde van de dag zijn we nog een aantal keren langs de Mac geweest. Dit kwam voornamelijk omdat we last hadden van zwoksels (zweetoksels) Hier hebben we de milkshake automaat leeggedronken.
Vanavond hebben we soep gehad. Deze soep word hier al 1001 jaar geserveerd en is nog steeds niet bedorven. Zojuist hebben we de Bijbelstudie gehad en met een paar minuten gaan we beginnen met een knallende bonte avond waar iedereen al druk voor aan het oefenen is.
Groeten van de partysquad: Denise, Annemieke, Jan en Johannes.

• 20 Juli 2012 - 20:13

Henk En Marida:

Zo de klus is geklaard! Dat geeft een voldaan gevoel zo te lezen. Geniet van de bonte avond.( maak het natuurlijk niet al te bont!) Geniet nog van de laatste dagen met z'n allen.

• 20 Juli 2012 - 20:21

Fam. Beens:

Fijn dat jullie het werk erop hebben zitten en een mooi resultaat hebben geboekt! Veel plezier nog de laatste dagen daar, geniet ervan! Wij kijken al uit naar dinsdag om jullie weer te zien!

• 20 Juli 2012 - 20:48

Fam. Van Der Meulen.:

Fijn om te lezen dat alles goed is gegaan. En dat jullie blijde gezichten hebben gezien.een fijne avond met elkaar.
    Groetjes aan Thamar en natuurlijk aan jullie allemaal. Nog een goed weekeinde .

• 20 Juli 2012 - 21:04

Henk En Marian:

Aan alles komt een eind maar wat er allemaal gedaan vinden we super.
    nog een paar fijne dagen toegewenst .

• 20 Juli 2012 - 21:06

Yvette Esselink:

hallo denise
    ik heb vakantie en ik ga ook een keer in jouw bed slapen en weltrusten allemaal
    tot dinsdag. xxx yvette doei

• 20 Juli 2012 - 21:17

Jan Van Der Meulen:

Erg leuk om te lezen.5 augustus gaan wij met 12 jongeren en 5 wat oudere jongeren naar Lavky in de Oekraine. We gaan daar aan de gang met een kinderproject en klussen rond een school.
    Mooi dat het allemaal zo goed gelukt is!!
    Goede reis terug.

• 20 Juli 2012 - 21:30

Roelien Pluim-Post:

Na gedane arbeid zoete rust.... hoewel rustig..... een knallende bonte avond zal dat niet zijn! Maar in ieder geval een goed weekend gewenst om daarna uitgerust aan de terugreis te kunnen beginnen!

Behouden thuiskomst gewenst!

• 20 Juli 2012 - 22:19

Wietske:

Super dat jullie een lach op de gezichten van deze mensen en kids hebben gekregen! Nu nog even genieten van jullie laatste dagen daar.....het is jullie gegunt! Er s een tijd voor werken en voor rusten! Groetjes van ons allen!

• 21 Juli 2012 - 08:13

Fam. Van Dijk:

Hey Trijnie en de rest.
    We kijken elke dag uit naar de verslagen van het power team. Fijn dat er zoveel blijde gezichten zijn! Nog een fijn weekend en een goede reis terug naar huis!

Groeten JoJacJaWo. Je weet wel!!

• 21 Juli 2012 - 08:24

Henny Bosman:

Geweldig wat jullie allemaal hebben gedaan. Geniet nog van jullie laatste weekend daar en alvast een goede terugreis gewenst. Groeten voor iedereen.

• 21 Juli 2012 - 08:49

Fam V.d. Velde:

Fijn om te lezen dat de kinderen en mensen waar jullie bezig zijn zo geweldig genieten van alles wat er voor ze gedaan wordt. Dat zal prachtig zijn om als groep te ervaren! Maak er een gezellige Bonte avond van, dat komt vast dik voor elkaar.
    Nog fijne dagen en een goede zondag wensen we jullie toe vanaf de Fluitekruid.

• 21 Juli 2012 - 13:32

G Doornink Wapenveld:

Fijn jullie zo te volgen veel werk verricht nog een paar goede dagen toegewenst en een goede terug reis.

• 21 Juli 2012 - 14:58

Geertje Bakker:

berichtje speciaal voor jolanda
    barneveld-kolk.

Morgen een fijne verjaardag
    toegewenst.

groetjes
    oom eef en tante geertje

• 21 Juli 2012 - 16:00

Johan En Hennie Slot:

fijn dat alles zo goed is verlopen
    wensen jullie een goede terugreis
    groet en adieu

• 21 Juli 2012 - 17:28

Fam Visscher:

Fijn dat jullie zo'n mooie en indrukwekkende week hebben gehad, ja dat zal jullie wel wat doen als jullie die kinderen zo moeten achterlaten, maar we wensen jullie ook een goede reis en behouden thuiskomst.
    Hartelijke groeten, Fam. Visscher

• 21 Juli 2012 - 19:27

Jenita Koetsier:

Zo te lezen hebben jullie al veel mooi en goed werk kunnen verrichten. Iets waar jullie met elkaar heel trots op mogen en kunnen zijn! Veel plezier nog de laatste paar dagen, en dat de komende terug reis maar goed mag verlopen!

Groetjes Jenita