Zondag 22 juli 2012. De laatste dag! - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Hervormde gemeente Genemuiden - WaarBenJij.nu Zondag 22 juli 2012. De laatste dag! - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van Hervormde gemeente Genemuiden - WaarBenJij.nu

Zondag 22 juli 2012. De laatste dag!

Blijf op de hoogte en volg Hervormde gemeente Genemuiden

23 Juli 2012 | Roemenië, Boekarest

Hallo allemaal,

Nou, dit is dan alweer de allerlaatste blog vanuit Osorhei. Dinsdag zal er nog een geschreven worden vanuit Genemuiden. Vandaag moesten we wederom weer vroeg uit bed, om 10 uur begon namelijk de kerkdienst in de kerk van Ds. Visky. Tijdens deze dienst hebben wij weer een aantal liederen in het Nederlands voor de gemeente gezongen (een aantal mannen met bovenstem), ze vonden het erg mooi. Ook hebben de kinderen van de VBK het themalied gezongen, we waren erg verbaasd dat ze het zo goed konden.
Aansluitend aan de kerkdienst is een groot aantal van de gemeenteleden meegegaan naar onze verblijfplaats op het erf van de dominee. Hier was een Nederlandse en een Hongaarse koffietafel klaargezet door de vrouw van de dominee en door ons. Hiervoor hadden wij dingen als stroopwafels en drop meegenomen, het was erg gezellig.
Na deze gezellige meeting hadden we even de tijd voor ons zelf, om vervolgens om 4 uur een presentatie te geven over de oorsprong en de kerk in Genemuiden. Deze presentatie duurde ongeveer een uur. Wat de mensen vooral opmerkten (hier kregen we na afloop ook een vraag over) waarom er meerdere kerken in Genemuiden zijn van de zelfde stroming. Dat zijn ze hier niet gewend.
Voor het eten was er een heerlijke bbq voor ons georganiseerd, hier hebben we met zijn allen erg van genoten. Het menu bestond uit kip en patat. (we moeten hier ook aan onze gezondheid denken toch?)
Na afloop van de dag hebben we nog gezellig nagezeten bij het kampvuur. De dominee kwam hier nog bijzitten en vertelde nog wat over de geschiedenis en oorsprong van de Hongaarse gemeenschap in Roemenië.
Nu zijn we toch echt aan het eind gekomen van onze tijd hier, inmiddels is het hier 11 uur geweest en gaat iedereen naar bed. Morgen is het vroeg weer op, want vroeg vertrekken. Onderweg maken we nog een stop in Boedapest, hier hebben we zo’n 3-4 uur om rond te kijken, foto’s te maken, te shoppen en te eten. Morgen beloofd dus een gezellige maar ook emotionele dag te worden (voor velen van ons is dat het nu al).

Een week hard werken, veel dingen gedaan, veel dingen gezien. Pas na deze week wordt je er eigenlijk pas aan herinnerd hoe goed wij het in Nederland hebben, en hoe een bijzonder voorrecht dat eigenlijk is.
Tja vakantie, op school, tegen vrienden en bekenden hebben we misschien gezegd dat we zouden gaan werken. En jawel werken voor niks, aan het einde van de week zouden we geen enkele cent hebben verdiend. Misschien vonden veel mensen dit maar raar, vakantie?? Dan hoor je toch eventjes niks te doen? Misschien hebben enkelen wel gezegd: misschien zou je eens aan je zelf moeten denken.
Pas nu na een week hier te hebben verbleven beseffen veel van ons pas dat we echt geen cent verdiend hebben. Maar nu na een week bloed zweet en tranen zullen veel van ons beseffen dat dit het hoogste loon is wat we ooit hebben gekregen.
Ik, en ik dat veel dat nu kunnen zeggen, ben RIJKER dan ooit!
“De Here is mijn herder, mij ontbreekt niets, Hij doet mij nederliggen in grazige weiden.” (psalm 23,1) `

Blog geschreven door:
Gerance Leusink en Bernard Beens.

• 23 Juli 2012 - 20:18

Marleen:

HOOOOOOOOOOOI :D

super mooi geschreven! ben blij dat jullie hebben genoten van de ervaring,
    en ben benieuwd naar de verhalen en foto's.

Veel liefs,
    Marleen

• 23 Juli 2012 - 20:23

Lisanner:

Mooi geschreven!! Ben blij dat jullie het naar jullie zin hebben.
    See you soon!!

Love!!

• 23 Juli 2012 - 20:33

Jan Jannie Ernick Leusink:

ooooo wat mooi geschreven, ben blij en dankbaar tegelijk, dochter van me!!! wat een geweldige ervaring is dit voor jullie allen geweest. ben trots op jou, gerance en natuurlijk op iedereen daar!!! een goede reis en een behouden thuiskomst in Genemuiden. Gods zegen gewenst. xxx

• 23 Juli 2012 - 20:40

Sarah:

Hallo allemaal,

Het is inderdaad een werkvakantie maar je krijgt er een erg mooie ervaring voor terug!
    Dat neemt niemand je meer af en dit maak je ook niet mee tijdens een zonvakantie in Spanje.

Goede terugreis gewenst en we hopen jullie snel weer in Genemuiden te zien, slaap lekker in de bus!

Groetjes Sarah

• 23 Juli 2012 - 21:10

Wietske:

Met tranen in de ogen en een brok in de keel gelezen! Prachtig!

• 23 Juli 2012 - 21:23

Fam. Beens:

Wat hebben jullie dat mooi geschreven, net zoals je al in je sms zette. Rijker dan ooit om de reactie van de bewoner na jullie werk! Daar kan geen geldbedrag tegenop! We hopen op een behouden thuiskomst, we zien ernaar uit dat je morgen weer bij ons aan tafel zit! Liefs pa, ma, Henrik en Annemarte!

• 23 Juli 2012 - 22:37

Roelien Pluim-Post:

Prachtige slotmail; iets om nog lang aan terug te denken, door jullie zelf maar ook door degenen die dit alles gevolgd hebben!

Het zal nog weer wennen zijn aan ons in meerdere opzichten rijke leven in Nederland.